Recyclingprogramma

Wij zijn bewust bezig met de toekomst van milieu en natuur, derhalve wordt gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Voor de productie van NeoFos verlichting worden materialen zoals aluminium en polycarbonaat gebruikt. Naast dat de led verlichting van NeoFos energiezuiniger is zorgen we er ook voor dat alle componenten van NeoFos verlichting hergebruikt kunnen worden.

Voor dit hergebruik is het NeoFos Life Cycle Program (NLCP) opgezet wat ervoor zorgt dat NeoFos ledverlichting aan het einde van de levensduur ingeleverd kan worden waarna alle componenten gerecycled worden.

Cradle to cradle

De NeoFos producten worden vervaardigd uit onder andere aluminium en polycarbonaat en zijn volledig modulair opgebouwd. Nadat het eindproduct klaar is wordt deze ingezet als verlichting voor parkeergarages, tunnels, opslagloodsen, overslaghallen, kantoren, scholen en meer. Afhankelijk van het gebruik is de levensduur 50.000 uren waarna de verlichting eenvoudig uitgewisseld kan worden met opvolgende NeoFos led verlichting. De vrijgekomen verlichting kan dan worden ingeleverd bij NeoFos. Alle bruikbare onderdelen, zo'n 83% van de verlichting, kan worden hergebruikt in de vervaardiging van nieuwe verlichting.

Inname van end-of-life producten

Ieder gebruiker dient voorafgaand aan de inlevering het aanvraagformulier voor inname in te sturen via recycling@neofos.eu. Het NLCP team beoordeelt het aanvraagformulier. Bij goedkeuring wordt een Retourname Nummer (RN) toegekend en kan de gebruiker haar/zijn producten naar het aangegeven adres zenden of brengen.

Recycling

Circuit boards worden door specialistische recyclebedrijven ontdaan van bruikbare en niet bruikbare componenten. De bruikbare componenten worden opnieuw in het circuit gebracht en de niet bruikbare componenten worden omgevormd tot nieuwe producten. Op deze manier gaat van de ledverlichting geen onderdeel verloren.

Kosten en vergoedingen

Aan het programma zijn geen kosten verbonden anders dan de bijdrage in de verzendkosten. NeoFos zal voor de ingeleverde items géén vergoeding geven.

Ervaringen van anderen

Nieuws

Waarom NeoFos?

  • Innovatief
  • Meedenkend
  • Flexibel
  • Interpersoonlijk
  • Dienstgericht
Copyright 2016, All Rights Reserved 2023 | Webdesign by Webdelta