Parkeergarages en -terreinen

Bijna alle parkeergarages hebben een 24-uurs functie wat inhoudt dat de verlichting navenant brandt. Enerzijds vergroot dat het gevoel van veiligheid anderzijds heeft het een esthetische functie. Het is dus niet verwonderlijk dat veel exploitanten en/of eigenaren ervoor kiezen om ledverlichting in parkeergarages toe te passen.

Het toepassen van led verlichting in parkeergarages biedt een aantal voordelen ten opzichte van conventionele verlichting.

Verlaging van de TCO

De hedendaags ledtechnologie heeft een veel hoger rendement, Lumen/Watt verhouding, en is door toepassing van lenstechnieken de lichtworp efficiĆ«nter dan bijvoorbeeld TL verlichting. Door toevoeging van (draadloze) besturingstechnieken zijn ook uitgebreide dim mogelijkheden toe te passen. Door toepassing van de juiste verlichting is een energiebesparing van 80% mogelijk.

Ledverlichting is minder vaak aan vervanging toe en degenereerd minder snel waardoor de onderhoudsinterval aanzienlijk opgerekt kan worden. Vond in het verleden een onderhoudscyclus per 8000-15000 uur plaats, met de juiste ledverlichting is dat een veelvoud ervan. Daarnaast zorgen moderne technieken ervoor dat verlichtingsonderhoud voorspel wordt.

Verhogen veiligheidsgevoel

Ledverlichting is helder diffuus licht en kan goed worden gericht waardoor de het oppervlak en de bewegwijzering beter zichtbaar is. Ook door toepassing van intelligente (draadloze) aanwezigheidsdetectie zoals SafetyDIM zal de verlichting branden, daar waar het nodig is.

Duurzaamheidsbijdrage

De lokale overheid heeft diverse duurzaamheidsrichtlijnen opgesteld in het terugdringen van de CO2 emissie. Energiezuinige verlichting is veelal een onderdeel van die richtlijnen waardoor lichtconversies zeer relevant zijn.

Normen parkeergarage verlichting

Wij kunnen optreden als intermediair/adviseur naar zowel de opdrachtgever, (technisch) aannemer, installateur en fabrikant. In die rol verzorgen we onder andere het lichtadvies ondersteund door lichtberekeningen, de technische documentatie en de levering al dan niet ondersteund door de montage.

Graag vertellen we u meer over de verschillende mogelijkheden en misschien is maatwerk wel de juiste keuze.

Ervaringen van anderen

Waarom NeoFos?

  • Innovatief
  • Meedenkend
  • Flexibel
  • Interpersoonlijk
  • Dienstgericht
Copyright 2016, All Rights Reserved 2023 | Webdesign by Webdelta